Om

MålsättningVår målsättningen med denna sidan är att sprida vårt intresse och kanske väcka intresse hos fler.Vi har knutit kontakt med vinproducenter i Friuli, Valpoliciella, Soave och Reggio Emilia  distrikten, även en skinktillverkare från San Daniele. Så vi kommer att börjar  importera vin och skinka från dessa områden. Vi vet ännu inte omfattningen, men tycker det ska bli väldigt kul och intressant. Tanken är att kunna dela med oss av det som vi brinner för, god mat och gott vin. Vad framtiden har att bjuda på står bara skrivit i stjärnorna. Men naturligtvis hoppas vi kunna utveckla detta intresse till något bra.

Glöm inte att läsa under fliken  VAD HÄNDER ?   så ni inte missar något.


.

Vårt intresseVi, Anders och Lisa  Karlsson har under många år rest till Italien. Vi har blivit väligt förtjusta i  både deras mat och vin, ofta i en helt underbar kombination.


Våra resor har oftast gått till norra delen av Italien. Vi har  alltid haft som mål att besöka valpoliciella. Där har vi upptäckt  alla dessa underbara viner som Amarone, Ripasso, Classico och inte minst Ricioto.     Tillsammans med underbar mat har vi tagit in detta och  vill bara ha mer. Vi har även besökt Toscana  och provat en del vin och mat. Där finns det också många guldkorn. Sicilien blev vårat mål  under 2013. Där besökte vi vingårdar på Etnas sluttningar och även en del på södra och västra Sicilien. Detta var mycket intressant. Speciellt  fastnade vi för Nero d´avola vinerna som hade en  väldigt fin smak. Etna vinerna var nästan lite sprudlande, en  speciell karaktär som bara kan erhållas under produktion där.

Nu senast så besökte vi området Friuli distriktet, där vi gjorde besök hos skinktillverkare av (prosciutto). Denna helt underbara skinka. Vi fick en rundvandring på Bagatto en av de äldsta tillverkarna i San Daniel. Efter rekommendationer från  Lorenzo Bagatto (tredje generationen) så besökte vi även en del vinproducenter i detta område. Vi provade   ekologiskta viner som hade en kraftig smak och underbar doft. Efter det besökte vi en producent utanför Cividale del Friuli. Där fick vi en helt fantastisk vinprovning av Martina Moreale på hennes gård Il Roncal. Hennes viner kommer vi att börja med. Hon har både vita och röda, så det känns perfekt.