Våra Leverantörer

IL Roncal är en helt underbar gård där det inte fattas något. Namnet betyder att själva gården ligger på toppen av en kulle, omgärdad av vinodlingar på alla sidor. Även B&B med helt underbara rum finns på gården. IL Roncal ligger ca:3,5km syd/öst från Cividale del Friuli. Fortsätter man 5 km i samma riktning når man Slovenska gränsen. Vingården drivs av Martina Moreale och hon har fått många fina utmärkelser för sin viner.

(Klicka på loggan eller bilden för att besöka deras sida.)


25.01.2017 - Bibenda 2017

The wine guide Bibenda 2017 by the Fondazione Italiana Sommelier awarded our wines with: 4 bunches to Pignolo 2010, Merlot 2013 and Ploe di Stelis 2014; 3 bunches to Friulano and Ribolla Gialla 2015


05.12.2016 - Gilbert & Gaillard 2016

Golden Medal to Pignolo 2009 and to Ploe di Stelis 2014 Il Roncal by Gilbert & Gaillard International Competition 2016


Cantine Ceci grundades av Otello Ceci, en krog ägare i vad som är känt som "bassa Parmense," en sträcka av låglänt mark som löper från Via Emilia - den historiska vägen som korsar centrala Parma - till floden Po till norr om staden.


Från början har vingården varit en ledare och visionär i världen av italienska viner.


Det hela började 1938 i Otello s trattoria, där gästerna kunde äta den bästa komagen i Parma provinsen och där han sålde Lambrusco som han framställde av druvor som köptes från lokala bönder.


Hans söner Giovanni och Bruno var fortfarande barn. Men de visste redan hur upphetsad deras far skulle bli när det var dags att pressa druvorna efter skörden.


Det tog inte lång tid innan de stängde sin restaurang lanserade Cantine Ceci, och gav sig iväg på ett äventyr i en värld av vin.


Det var början på en tradition som skulle utvecklas och under åren så upptäckte bröderna Cesi sin kärlek för vinodling, för vin, och för de poetiskt bubblande tunnor som inspirerade och formade sina mål och ambitioner.


Idag är det Otellos barnbarn som driver familjeföretaget: Alessandro, Maria Teresa, Maria Paola, Elisa, och Chiara. De representerar den nya andan på vingården, som de fortsätter att bygga vidare på med familjens senaste landvinningar. Deras förhoppning är att skapa en ännu rikare vinframställnings tradition för de generationer som kommer att följa.


Deras mål är att låta appellationen uttrycka allt som detta land har att ge. De strävar efter högsta kvalitet med de produkter som kommer ut på marknaden. De når ständiga innovationer i sina produkter, både när det gäller smakprofil eller förpackningen när dom säljer sina mousserande viner. Deras flaggskepp Otello NeroDiLambrusco är en fyrkantig flaska, ett helt nytt och unikt sätt att presentera viner.


Den snabba expansionen av vingården började på 1990-talet med lanseringen av sin Lambrusco Terre Verdiane, ett vin som skapade förnyat intresse för druvsorten.


Allt detta och djupa lokala rötterna av familjen Cesi, så kan Cantine Ceci kopplas till appellationen. Detta förhållande gör att familjemedlemmarna Ceci inte är oroliga för att expandera sin verksamhet. De arbetar tillsammans varje dag och tror på sina värderingar samt att ingen av dem skulle leva eller arbeta någon annanstans.


Caprari vingård grundades av Pellegrino Caprari 1921 i den lilla bergsbyn Montalto, i provinsen Reggio Emilia. Pellegrino Caprari brukade producera Lambrusco med många typer av druvor från detta kuperade område, som har sällsynta sorter som hade glömts bort i många år men har numera blivit återupptäckt igen. Efter andra världskriget, flyttade hans son Giuseppe företaget till det nya området, nära staden Reggio Emilia. Han ökade produktionen men behöll samma kvalitet som bara ett familjeföretag kan erbjuda. Idag är våra viner, som de var i början, reserverade för krävande kunder, speciellt restauranger, vinbutiker och specialiserade livsmedelsbutiker.


Lambrusco och Spumante


Regionen Reggio Emilia har tack vare sina jordar som sträcker sig från sandig lera till kalkstens lera med grus, detta är vad Lambrusco viner behöver för att utveckla sina främsta egenskaper som vi alla vet. vårt mousserande och Spumante Viner framställs av vingårdar med medelhöga till höga produktioner som ger en djup doft, bra syra och kropp med färger som sträcker sig från rosa till intensivt rubinröd, beroende av vingården och vinframställningens metod. De mest använda druvorna för våra Lambrusco viner är: Salamino, Montericco, grasparossa, Sorbara, Maestri tillsammans med Ancellotta, vilket är den sanna rikedomen i vårt område.

(Klicka på loggan eller bilden för att besöka deras sida.)

Våra leverantörer